Састојци: - 1 кг кромпира - маслиново уље
- сок од 1/2 лимуна
- чен белог лука
- со, бибер
- оригано
- сир по жељи
Припрема:
Очистите кромпир и исеците га по дужини на четвртине. Сложите кромпир у претходно уљем или маслацем намазану тепсију. У посебној чинији помешајте маслиново уље или отопљени маслац, лимунов сок, притискајте бели лук да пусти сок (не стављате цео чен), со, бибер, оригано и воду. Добро промешајте и прелијте кромпир. Цела смеса би требало да попуни тепсију до пола висине кромпира. Загрејте рерну на 210 до 220 степени. Прекријте тепсију фолијом и убаците у рерну. Пеците око 40 минута са фолијом и још око 20 минута без фолије. По потреби, долијте воду. На крају додајте рендани сир и промешајте да се све лепо сједини. Извор: Alo.rs