Најновије

РУСИ ОГОРЧЕНИ: Нећемо да играмо против Косова!

У Москви оцењују да је улазак Косова у УЕФА већ поделио Европу и да је овде реч о грубом кршењу статута УЕФА и међународног права. Косово би у наредних десетак дана могло да постане чланица ФИФА, што значи да би од септембра могло да игра квалификације за Светско првенство у Русији 2018. године.

Виталиј Мутко председник Фудбалског савеза Русије (Фото: Јутјуб)

Конгрес ФИФА биц́е одржан већ 13. маја у Мексико Ситију и тада ће одлука о овом питању бити решена.
" Улазак Косова у УЕФА већј е унео раскол у фудбалску Европу, јер је 28 чланова гласало „за“, а 24 — „против“. Практично, половина федерације је гласала против. Постоји неслагање у томе шта је написано у статуту Федерације и у томе какво је објашњење дао адвокат УЕФА. У статуту пише да у Федерацију могу примити само земљу коју су признале Уједињене нације, али УН нису још признале Косово као државу. Водећи се том логиком, ово питање (о пријему Косова у УЕФА) чак није требало ни да буде разматрано! Ипак, већина чланица УН је већ признала Косово. И овде постоји правна колизија између оног што пише у статуту и тиме какво су објашњење дали у УЕФА“, рекао је почасни председник Фудбалског савеза Русије и бивши потпредседник ФИФА Вјачеслав Колосков.
Руски министар спорта и председник Руског фудбалског савеза Виталиј Мутко подсетио је да Русија није подржала предлог о пријему Косова у УЕФА.
"Русија тај предлог није подржала, али у европском фудбалу влада демократија. Већина је одлучила. Ту одлуку морамо испунити“, рекао је Мутко.
Мутко је, међутим, истакао да ́ће руска репрезентација избегавати сусрете са косовском селекцијом све „до политичког регулисања тог питања“. Он је изразио наду и да УЕФА нећ́е стављати руску и косовску репрезентацију да играју у истој групи на неком од предстојећих такмичења. Извор: rs.sputniknews.com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА