Најновије

Звезда 27. пут шампион Србије!

Фудбалери Црвене звезде освојили су титулу шампиона Србије за сезону 2015/2016!

Славље испред Звездине свлачионице(Фото:Јутјуб)

Црвено-бели’ су доминирали читавим током сезоне и потпуно заслужено освојили 27. титулу у клупској историји.
Тиме су се поново осамили на вечној листи и сада имају један трофеј више у националном првенству од Партизана. Други пут узастопно спречили су највећег ривала да их престигне и оставили га на, за сада, 26 трофеја.
Осим тога, у музеју на стадиону ’Рајко Митић’ стоје 24 пехара Купа Србије и по један Купа шампиона и Интерконтиненталног купа. 
Изабраници Миодрага Божовића посао су завршили три кола пре краја плеј-офа због бољег међусобног скора са екипом Чукаричког. 
Звезда има девет бодова вишка у односу на Чуку, а према пропозицијама Суперлиге следећи параметар после освојених бодова који се гледа јесте број бодова у прелиминарној фази. И ту је Звезда боља, али и у међусобном скору у регуларној фази такмичења који потом следи. 
Нови шампион је у јесењем делу савладао ’Брђане’ са 3:1, да би у другој утакмици потпуно разбили противника и остварили једну од најубедљивијих победа у сезони – 7:2. 
Екипа из Љутице Богдана има фантастичну гол разлику – на 33 утакмице постигли су чак 85 голова, уз само 22 примљена и оборили рекорд по броју узастопних победа. 
Звезда је током сезоне нанизала 24 узастопна тријумфа, зауставио их је бивши тренер Ненад Лалатовић са Војводином (0:0), док су први пораз доживели пре неколико дана од Чукаричког, у 33. колу. 
И овога пута Лалатовић је имао пресудну улогу, пошто је зауставио налет Чукаричког и водио Лале до преокрета на Бановом брду (2:1). Екипа Милана Лешњака водила је на свом терену после невероватног неспоразума Бојана Настића и Марка Кордића и ужасна реакција Вошиног голмана. То је искористио Саша Јовановић који је имао лак посао да лопту спроведе у празну мрежу. 
Међутим, Новосађани су направили потпуни преокрет у другом полувремену – у 68. минуту Немања Милетић је после соло акције прецизно гађао супротни угао, да би у финишу Никола Трујић уз доста среће и помоћ голмана Немање Стевановића поставио коначан резултат. 
"Желим да честитам на титули, пре свега свим навијачима Црвене звезде, јер су нам увек били 12. играч и давали велику подршку", рекао је Божовић после дуела са Вождовцем. 
Уго Вијеира ће вероватно бити најбољи стрелац првенства јер је до сада постигао 20 голова, два више од колеге из табора ’црно-белих’ Валерија Божинова. Сада је пред актуелном генерацијом последњи и најтежи задатак – пласман у групну фазу Лиге шампиона у којој Црвена звезда није играла од формирања новог такмичења 1992. године. 
Последњи пут у Европи ’црвено-бели’ наступали су у сезони 2007/2008 када су били последњи у групи Ф Лиге Европе, коју су чинили још Бајерн Минхен, Брага, Болтон и Арис из Солуна. Извор:Б92

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА