Најновије

КАКАВ ШАМАР КОЛИНДИ! Орешковић ангажује Лозанчића као саветника

Бивши шеф хрватске тајне службе Драган Лозанчић могао би каријеру да настави у Банским дворима, као саветник премијера Тихомира Орешковића.

Орешковић - бизнисмен (Фото: ХРТ Скриншот)

За Лозанчића је председница Колинда Грабар Китаровић изјавила да је био "лични обавештајац" бившег премијера Зорана Милановића.
Медији спекулишу да је премијер Орешковић, који се похвално изразио на рачун Лозанчића, чију смену је тражила председница Китаровићева, понудио бившем шефу тајне сужбе да буде његов саветник. 
Ако тако буде, наводе хрватски медији, то ће бити својеврстан Орешковићев шамар хрватској председници, пише портал Indeks.hr. 
Лозанчић је прошле недеље поднео оставку на место директора СОА, чиме је отворен пут за именовање његовог наследника Даниела Маркића, око којег су се премијер и председница усагласили пре месец дана. 
Одбор за унутарњу политику и националну сигурност дао је необавезујуће позитивно мишљење о Маркићу, а против су били чланови одбора из редова ХДЗ-а и ХСЛС-а. 
О Лозанчићу је Орешковић проговорио за Медиа сервис. Казао је да се Лозанчић није огрешио о закон. 
"Председница је изгубила поверење у Лозанчића и то је њен став. Тражио сам времена да донесемо праву одлуку и мислим да смо је на крају и решили на фер начин", рекао је Орешковић, пренео је т-портал. 
На опаску да Лозанчић није само изгубио поверење већ да је у захтеву за разрешењем председница истакла да се он огрешио о Закон о сигурносно-обавештајном систему, поручио је: "Нисам видео никакве податке и резултате који су то потврдили. Тако да смо ову одлуку заједно донели и идемо даље". 
Китаровић је, међутим, гостујући на ХРТ-у за Лозанчића рекла да је био лични обавештајац бившег премијера и лидера опозиционог СДП-а Зорана Милановића.
Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА