Најновије

ЗАПАД ПОЈАЧАВА ПРИТИСАК: Скопље постаје блокирани град

Закулисни диригенти македонском, пригодно названом, 'Шареном револуцијом' одлучили су да дозирано појачају притисак, не би ли покушали да без отвореног насиља, које би водило људским жртвама, "покажу мишиће" у Скопљу.

Македонски "отпораши" трасирају пут "демократије" (Фото: Фејсбук)

Грађанска удружења која организују протесте у оквиру скопске обојене револуције блокирала су данас три раскрснице у центру Скопља, јављају македонски медији. Активисти су блокирали раскрснице код Саборне цркве, Судске палате и Црвеног крста, објавио је македонски сајт Плусинфо. "Ово је блокада за правду и слободу. Ово је блокада против аболиције криминалаца. Ово је блокада чији је циљ да грађански глас продре у систем који је режим окупирао", истакли су активисти Шарене револуције. Они су замолили грађане за подршку и стрпљење и поручили им да се, ако наиђу на блокаду у саобраћају, прикључе и притисну сирену у знак подршке, "за себе и за слободну Македонију". Овакав начин борбе, са друге стране доводи и до растућег незадовољства и међу људима који не подржавају митинг, а јуче је један такав и покушао да се пробије колима кроз масу. У инциденту, на срећу, није било повређених. Македонска полиција од почетка протеста се, парадоксално, више концентрисала на противнике протеста него на саме "револуционаре". Ова тактика се до сада показала успешном по питању избегавања насилних инцидената, али је са друге стране дала "шаренима" отворен пут да раде по граду практично шта год желе. Иако је одбио да учествује на изборима који су по претходном договору расписани за 5. мај, због чега су они и отказани, лидер опозиционе СДСМ Зоран Заев оценио је данас да политичка криза у Македонији мора што пре да се оконча на слободним, фер и регуларним изборима.
"Одлука о аболицији ће морати да се повуче у целини, закони да важе за све подједнако", поручио је Заев и нагласио да ће се демократске промене десити на регуларним изборима, пренела је агенција МИА. Он је изразио увереност да ће избори моћи да буду одржани у октобру и нагласио да ће његова партија на њима бити победник. Заев тврди да политичке сондаже показују да је СДСМ већ најпопуларнија странка. Главни "Американац" у Македонији, не кријући своју подршку Шареној револуцији, тврди да је у овој земљи у току гандијевска револуција која ће показати да се режим може срушити без људских жртава. Запад је обезбедио да сви медији по свету, па и српски, и даље узимају здраво за готово важну тачку сценарија: да све тобоже организују некаква 'грађанска удружења' и да се ради тобоже о спонтаној побуни дела народа. Да обојених револуција нема без ЦИА и субверзивног новца којима се напајају, показало се већ широм света. То се већ месецима потврђује и у Македонији, само што Никола Груевски нема снаге да се одупре онима који, као пионе по шаховској табли, померају Алексиса Ципраса, Бојка Борисова, Едија Раму, Александра Вучића и Мила Ђукановића. Американцима су досад успешно стали на реп само Кинези, када је спречена обојена револуција у Хонг Конгу и Владимир Путин који је више пута спречио и у корену сасекао "спонтана догађања народа" у Русији. Извор: Танјуг/fakti.org/Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА