Најновије

Кари одговорио са 38 поена, Вориорси пред титулом (ВИДЕО)

Голден Стејт Вориорси савладали су Кливленд Кавалирсе 108:97 у Охају и стигли на корак од одбране титуле НБА шампиона.

Стеф Кари(Фото:NBA.com)

МВП лиге Стефен Кари одговорио је критичарим са 38 поена и 6 асистенција у четвртом мечу финалне серије плеј-офа.
Након свега 48 поена у прва три меча, двоструки МВП је погодио седам тројки и уз помоћ "брата" Клеја Томпсона који је додао 25 поена одговорио Кавсима за дебакл из првог меча у Кливленду.
"Стандардан посао. Одговорили смо на изазов. Вратили смо се ономе што представљамо као тим", рекао је Кари, а Дрејмонд Грин нагласио да саиграчи ни на тренутак нису посумњали у њега, "Он је такмичар. Био је под микроскопом. Очекивано је да се од двоструког МВП-ја очекује сјајна игра у финалу, мучио се на три утакмице, али је сада био наш човек". 
Вориорси су сада на корак од освајања нове титуле, а имају шансу да потану тек седма франшиза која је успела да одбрани наслов најбољег тима НБА лиге. 
Прву "меч" лопту имаће у уторак ујутру својој Оракл арени где ове сезоне имају скор 50-3, а прва два дуела са Кавсима у финалу су добили са укупно 48 поена разлике. Иако је Кајри Ирвинг убацио 34 поена, Кавси нису успели да обуздају Карија и стигну до изједначења серије. Леброн Џејмс је постигао 25 поена уз 13 скокова и 9 асистенција, али је и изгубио седам лопти. Кевин Лав се вратио након једног меча паузе и додао 11 поена као резервиста.  Кавси су имали 8-0 код куће у плеј-офу, али у четвртом периоду нису успели да постигну кош из игре 6,36 минута, што један НБА финалиста не сме да допусти, посебно не против тима какав су Вариорси.  "Ратници" су имали 88:84, Кари је одиграо повратну за Барнса који је убацио тројку и бацио у агонију 20.000 навијача који чекају титулу за Кливленд од 1964. године.  Томпсон и Кари су "сасули" рафал тројки за 29 поена Вориорса у последњој четвртини и нови рекордан учинак у НБА финалу са 17-3.  Барнс је меч завршио са 14 поена и 8 скокова, Грин је додао 9 уз 12 ухваћених лопти и 3 блокаде, док је Андре Игудала имао 10 поена, 6 скокова и 7 асистенција.  Ирвинга и Џејмса су најбоље пратили Тристан Томпсон са 10 поена и 7 скокова, те Џеј Ар Смит са такође 10 поена али и свега три од десет из игре. Извор:Б92

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Шта је то малинцизам

Зашто Срби желе у ЕУ? Они ће вам рећи да верују да ће тако боље да живе, јер ће се наћи у ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА