Најновије

Руска армија ликвидирала канале везе ИД и Ал Каиде са тајним службама Турске!

Припадници руске армије у Сирији ликвидирали су канале везе који су последњих година функционисали између турске обавештајне службе и терористичких формација у северним деловима те земље.

Красуха-4 (Фото: Јутјуб)

Како је саопштила елитна сиријска бригада Tiger Force, која је окосница главних битака са Исламском државом и Ал Каидом (Џебхат ан-Нусра), руски извиђачи су прво открили скривене центре везе у северним областима Сирије и „заслепили“ их блокирали њихово функционисање.
То је принудило исламисте да неке од њих ликвидирају и покушају преместити на друге локације. Самим тим је дезорганизовало све што је са сиријске стране границе зависило добијања података, координата и инструкција од турских тајних служби. Нарочито од турске војне шпијунаже.
Ово је постало могуће захваљујући томе што је руски Генералштаб наредио да се у Сирију пребаце најновији системи за радио-електронску борбу „Красуха-4 и „летећи извиђач“ Ту-214Р који је специјализован за откривање копнених позиција противника и његових комуникација.
Сиријски војни врх је објавио да је Ту-214Р помогао његовим борбеним авионима и артиљерији да нанесу прецизне ударе по центрима везе и неким базама ИД и Ал Каиде и да их озбиљно разоре. Сама бригада Tiger Force, којом командује генерал Сухеил ал-Хасан, успешно је – уз подршку руске авијације - атаковала положаје сиријске Ал Каиде (Џебхат ан-Нусра) око ал-Малаха и Хандарата. Погледајте како изгледа и како функционише Красуха-4: Извор: fakti.org

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА