Најновије

Савченко: Неће бити мира у Украјини све док се не затвори граница са Русијом!

Надежда Савченко је била украјинска национална икона, али се по повратку у Кијев изјаснила за директне преговоре са сепаратистима и тиме изазвала гнев. Она је изјавила да су тој земљи потребни ванредни парламентарни избори како би се "убризгала свежа крв" у политику.

Надежда Савченко (Фото: РИА Новости)

Украјинска влада, како је оценила, није испунила очекивања јавности након  што је 2014. године свргнут с власти бивши украјински председник Виктор Јанукович, који је био пријатељски настројен према Москви.
- Ова влада тоне као Титаник. Што више људи буде видело да им ова влада наноси штету, брже ће тражити од ње да оде - рекла је она. Украјински председник Петро Порошенко и његови савезници из владајуће коалиције у парламенту противе се одржавању ванредних избора наводећи да би они само подстакли нестабилност и продубили економску кризу. Савченкова није рекла када мисли да би до избора требало доћи, а свој однос са Порошенком описала је као "пословни". Она је већ раније објавила сопствене председничке амбиције, наводи АП. - Могу вам искрено рећи да не желим да будем председник, немам амбицију да постанем председник само да бих била председник. Ако видим да то могу боје него било ко други и ако је људима то потребно - бићу председник - рекла је Савченко. Она је додала да САД и њихови савезници треба да изврше додатни притисак на Русију како би је приморали да поштује мировни споразум о Украјини да би се избегло избијање новог светског рата. Истовремено, Савченко је рекла да верује да је могуће преговарати са Александром Захарченком и Игором Плотницким, лидерима непризнатих република Доњецк и Луганск. - Ако нема таквих разговора, никада нећемо имати мир на украјинској земљи - рекла је она и додала да таквим преговорима мора претходити повлачње руских војника и затварање границе са Русијом. Извор: vesti-online

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА