Најновије

СКАНДАЛ У ДОНБАСУ ПОПРИМА ВЕЋЕ РАЗМЕРЕ: "Mercy Corps" нису једини ЦИА агенти - мрежа много опаснија!

ДОНБАС - Власти ЛНР су ухапсиле једну украјинску држављанку за коју је утврђено да је радила за ЦИА, а своје послове је обављала под маском радника једне хуманитарне организације, што јој је омогућило несметано кретање на територији Донбаса.

ЦИА, снајка, ЦИА (Фото: Википедија)

У питању је Оксана Микитенко, а на територију Донбаса је ушла као члан, односно, као радник хуманитарне организације "Mercy Corps".
"Микитенкова је прикупљала информације, али и врбовала људе у циљу прављења одређене групе која би прерасла постепено у својеврсну опозицију са циљем државног удара." - саопштио је пре два дана министар државне безбедности владе ЛНР, Леонид Пасечник, пренела је руска новинска агенција РИА Новости. Како је Правда раније објавила, шпијунка ЦИА је повремено одлазила у Кијев, где би предавала писане извештаје о разним информацијама до којих је долазила својим боравком и деловањем у Донбасу.
"Она је извештавала Стјуарта Чарлса Вилкатса, грађанина САД-а који је био на позицији регионалног директора организације "Mercy Corps", а који је службеник обавештајне службе ЦИА.", навео је Песачник.
Против Микитенкове је подигнута оптужница за кривично дело шпијунаже.
"У скандал шпијунаже могу бити умешани и Светлана Малахова, министарка рада и социјалне политике ЛНР, као и Марина Филипова, заменица шефа администрације председника ЛНР. Истрага ће показати, али Микитенкова је била блиска са њима.", рекао је Песачник. Нова сазнања власти ЛНР
Оно што је интересантно, према новим сазнањима безбедоносних структура ЛНР, "Mercy Corps" није једина хуманитарна организација у мрежи ЦИА, а како пишу новоруски медији, поред успешног врбовања званичника владе ЛНР, Стујарт Чарлс Вилкатс је успешно врбовао још неке организације које делују у Донбасу.
Тренутно нема нових хапшења, али истрага је проширена и клупко ће изгледа тек да се одмота. Сасвим је могуће да је у мрежу ЦИА врбовано још званичника власти у Донбасу. Оно што су власти ЛНР сазнале о Вилкатсу је да је у питању човек старости 78 година. Рођен је у Боливији и дугогодишњи је агент ЦИА. Радио је по сличном моделу широм света од Латинске Америке, преко Блиског Истока, Средње Азије, Источне Африке, Балкана и Украјине.  У питању је један од највећих агената ЦИА који управља са десетинама и стотинама милиона долара и који је спроводио најразличитије операције за ЦИА. Најчешће делује под маском хуманитарне организације.
Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА