Најновије

ХДЗ жртвује Хасанбеговића због Срба?

ХДЗ је спреман да жртвује министра културе Златка Хасанбеговића зарад нове већине у Сабору, ако то буду тражили заступници националних мањина, пише загребачки „Јутарњи лист” позивајући се на извора у врху владајуће хрватске странке.

Хасанбеговић

Лист наводи да је „јасно да мањински заступници, посебно чланови СДСС-а и посланик италијанске националне мањине Фурио Радин с којима је Хасанбеговић ратовао, условљавају евентуалну сарадњу са могућом новом Владом одласком актуелног министра културе из Банских двора”.
Како је том дневнику потврдило неколико чланова председништва ХДЗ-а, министар Хасанбеговић је јуче поподне позван у седиште странке на захтев председника ХДЗ-а Томислава Карамарка.
„Многи су очекивали да ће Карамарко већ тада саопштити одлуку о могућем опозиву. Карамарко је наводно Хасанбеговићу рекао да се његова смена засад није спомињала и да ће он као шеф странке пристати на све, али не и на његову смену. Ипак, будући да ХДЗ-у треба сваки потпис у Сабору за изгласавање нове Владе без Моста, лако је могуће да име министра културе дође на листу за одстрел”, тврди „Јутарњи лист”.
Дневник додаје да су „у ХДЗ-у свесни да ће тим потезом разбеснити све оне изасланике који су гласали за Хасанбеговића на недавном сабору странке, па стога размишљају о томе да Хасанбеговићу понуде место потпредседника Сабора”.
На страну Хасанбеговића у петак су стали у странци ХСП АС, а ХДЗ-у близак уредник и водитељ Велимир Бујанец поручио је да ће ХДЗ „имати пакао замене ли Хасанбеговића (Милорадом) Пуповцем”, као и да ће се осим праваша побунити барем десет заступника ХДЗ-а и сви ветерани, преноси Танјуг.
Извор: Политика

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА