Најновије

ДАЧИЋ ЛЕТИ ИЗ ВЛАДЕ?! Ево због кога је лидер социјалиста на танком леду - није Ружић!

БЕОГРАД - Брутална пљачка у вези са горивом за службене и приватне аутомобиле у коју су умешани службеници Амбасаде Србије у Атини са бившим отправником послова Бранком Лазаревићем на челу, могла би бити једна од значајних ставки у формирању нове Владе.

Ивица Дачић (Фото: Јутјуб)

Наиме, овај скандал прети да угрози опстанак Ивице Дачића на челу Министарства спољних послова, али и у самој Влади Србије, пошто он не одустаје од подршке Лазаревићу, већ на све начине покушава да дисквалификује амбасадора Србије у Атини Душана Спасојевића, који је разоткрио цео случај.

Према информацијама, министар спољних послова Ивица Дачић хитно је у Атину послао комисију састављену од својих проверених људи да тобоже испита мутне радње у нашој амбасади, али њен циљ је у ствари да заташка бруку коју је открио Спасојевић и заштити Лазаревића.

- За слање комисије у Либију, која се бавила испитивањем околности отмице трагично настрадалих службеника српске амбасаде Слађане Станковић и Јовице Степића, Министарству је требало неколико месеци. Сада су реаговали врло брзо, а задатак је да се заштити Лазаревић. Иду чак дотле да сада амбасадору Спасојевићу прете тужбама за мобинг како би покушали да га заплаше и спрече да истраје на разоткривању њихових лоповлука - каже добро обавештени извор близак МСП-у.

Он наводи да је Спасојевић крив само због тога што се усудио да прозове Лазаревића, Дачићевог старог пријатеља, али могуће и незгодног сведока у случају криминалног клана Шарић.

Иначе, суђење бившем Дачићевом шефу кабинета Лазаревићу за одавање поверљивих података биће настављено данас у Специјалном суду у Београду.

Према сазнањима, пошто је враћен у Београд прошлог месеца, Лазаревић на све начине покушава да се извуче, а чак је покушао да се обрати и европским институцијама како би заштитио своја наводно угрожена људска права. Између осталог, према нашим сазнањима, он је покушао да дође и до Дејвида Мекалистера, известиоца Европског парламента за Србију, али му то, изгледа, није пошло за руком.

Он све наде сада полаже у налазе комисије коју је послао МСП у Атину, а на чијем челу је Драган Момчиловић, бивши генерални конзул у Турској, за кога је утврђено да је учествовао у афери „Бодрум“, након чега је награђен амбасадорским местом у Кини. Како се спекулише, тренутно је кандидат за место амбасадора у Шведској.

Осим њега, у комисији која треба да испита злоупотребе је и шеф протокола у МСП-у Драган Петровић, који је до пре неколико година и сам службовао у Атини и велико је питање да ли је квалификован да независно испитује овај случај. Најзанимљивије од свега је то што се у комисији не налази нико из одељења безбедности при МСП-у, нити из Генералног инспектората, који су, уз одељење за финансије, најквалификованији да се баве овим случајем.

Потпредседник Владе Србије и министар спољних послова Ивица Дачић до закључења није одговорио на питање да ли би Лазаревићев случај могао имати последице по његов останак у кабинету премијера Александра Вучића, односно у Министарству спољних послова. Извор: Ало

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА