Најновије

СРБИЈА, МЕКА ЗА МУШКАРЦЕ: Фрајери, у овом месту има највише жена на једног мушкарца!

У демографској слици Србије жене доминирају! Према подацима из 2014. године, жена је у Србији за око 200.000 више него мушкараца. Припаднице лепшег пола бројније су и у нишкој општини Медијана, где на једног мушкарца дође 1,1 дама. Ако изузмемо београдску општину Врачар, ово је српска општина са највише жена.

Девојке (Фото: pixabay.com)

Како показују подаци пописа становништва из 2014. године, у овој општини живи 85.555 становника, а од тога 45.436 жена, и 40.119 мушкараца. Према томе, мушкарци, ово је вероватно једно од места у Србији где можда можете да нађете своју другу половину. Ако ништа друго, с обзиром да у овом месту има 5.317 жена више, вероватноћа је већа.
Иначе, статистичка мапа бројности полова показује да је јачи пол малобројнији у већини општина у Србији. Ове податке дао је Републички завод за статистику, а према њиховим речима, ситуација у Србији је таква јер жене дуже живе, и то отприлике 2,5 године.
– Животни век жена је дужи, зато их у Србији има више, а ова општина је најбројнија када су припаднице лепшег пола у питању – рекли су за Телеграф из Републичког завода за статистику.
Градска општина Медијана једна је од укупно пет градских општина основаних још у октобру 2004. године поделом административног подручја Ниша. Према површини од 16 км2 је најмања, а по броју становника највећа градска општина.
Просечна старост и жена и мушкараца у Србији – 42,2 године, колико је показао попис, највећа је од Другог светског рата. Грађани Србије најмлађи су били на првом послератном пребројавању 1948. године, када је износила непуних 29 година. Од тада је у непрекидном успону, а највећи скок направљен је у периоду између 1981. и 1991. године, када је становништво било старије за целе четири године.
Извор: Telegraf.rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Шта је то малинцизам

Зашто Срби желе у ЕУ? Они ће вам рећи да верују да ће тако боље да живе, јер ће се наћи у ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА