Најновије

Путин наредио масовну проверу војног арсенала!

Врховни командант Владимир Путин наложио је почетак још једне изненадне провере руских Оружаних снага, у оквиру које треба да се процени стање војног арсенала и спремност "појединих органа војне управе", изјавио је министар одбране Русије, генерал армије Сергеј Шојгу.

Путин и Шојгу (Фото: kremlin.ru)

Шојгу је истакао да не треба само да се процени спремност војске, вец́ и "спремност за мобилизацију Оружаних снага, стање резерви које се налазе у складиштима залиха наоружања и војне опреме". Према речима Шојгуа, током провере ревизори ц́е испитати колико успешно војска, локалне власти и војни комесаријати организују теренске покретне пунктове управљања трупама.
- Посебна пажња обратиц́е се на организацију рада оперативног састава за планирање употребе војске у кризним ситуацијама различитог типа - додао је руски министар одбране.
Пракса изненадних провера војне готовости, која је прекинута у Русији након распада СССР-а, обновљена је након доласка Шојгуа на место министра одбране 2012. године. Сваке године се у Русији обави више од 3.000 обука различитог нивоа.
Последња масовна провера била је у фебруару у Јужном и Централном војном округу. Тада су, по речима министра, војници потврдили готовост за реаговање у могуц́им кризним ситуацијама. Извор: vesti-online

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА