Најновије

РАЗГОВОРИ ТЕШКИ: Скот се жалио на Шешеља!

БЕОГРАД - Разговор премијера Александра Вучића са амбасадорима САД и ЕУ Кајлом Скотом и Мајклом Девенпортом били су доста тешки и они су се растали без договора, пише "Блиц".

Премијер Александар Вучић са амбасадорима САД и ЕУ Кајлом Скотом и Мајклом Девенпортом (Фото: Танјуг скриншот)

Како се наводи, у најважнијим темама није дошло до договора, и то пре свега на релацији Вучић-Девенпорт, док је доста више разумевања било код америчког амбасадора.
"Блиц" подсећа да је Скот, у разговору са шефом дипломатије Ивицом Дачићем, изразио забринутост поводом "у последње време, запаљиве политичке реторике у парламенту Србије, која превазилази дипломатске стандарде", и да је изразио уверење да ће се Влада "оштро супротставити и борити против ове штетне реторике". 
"Скот је ту пре свега мислио на испаде лидера СРС Војислава Шешеља, који је недавно за скупштинском говорницом рекао да је лично Скот притискао Републичку избону комисију и Републички завод за статистику, да је утицао на изборне резултате и да се меша у државну политику, због чега га 'треба елиминисати'", пише "Блиц".
Лист додаје да није мали број оних који верују да Вучић, отказивањем састанака у Бриселу и Њујорку, шаље поруку да би због притисака могао да размисли о томе да се више фокусира на сарадњу са Кином и Русијом.
Посета кинеског председника Си Ђинпинга, а потом и долазак руског премијера Дмитрија Медведева додатни су аргумент Вучићу, који примењује тактику вруће-хладно, исту ону каквом се служе његови партнери са Запада. 
Вучић мудро користи тренутну атмосферу за маневрисање, преноси "Блиц" изјаву политичког аналитичара Душана Јањића, који такође указује и да су састанци са европским и америчким званичницима одложени, а не отказани, и да од тога не треба правити скандал, пошто за то време трају интензивни контакти на министарском нивоу. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА