Најновије

Руски фудбалер напао британске медије! Зашто пишете да су енглески навијачи анђели?

УЕФА је казнила ФС Русије условном дисквалификацијом и новчано са 150.000 евра и поручила да ће у случају нових навијачких нереда руски државни тим избацити са шампионата.

Артем Џуба(Фото:Sinhua)

На конференцији за медије уочи утакмице против Словачке, нападач “зборнаје” Артем Џуба отворено је изразио незадовољство извештавањем о хулиганским испадима руских и енглеских навијача у Марсеју.
– Не разумем реакцију британских медија да су енглески навијачи као анђели. Било је 50-50. И један и други савез морају да прате ситуацију и комуницирају с навијачима. Не мислим да су само Руси криви. Не желимо да нас дисквалификују са првенства. Наши навијачи морају да се фокусирају да нас подрже. Нисмо на Европском првенству уличних туча, него фудбалском – рекао је Џуба.
Он је изразио и сумњу да је извештавање о нередима политички мотивисано. – Видимо и о чему извештавају британски медији, пишу да Русији треба одузети домаћинство Светског првенства 2018. године. Џуба је додао и да сумња у извештаје француске полиције о 300 навијача који су били изузетно насилни на Велодрому током утакмице Русија – Енглеска (1:1). – Ви имате информацију од Француза, ја имам другачију. Нико не зна шта се тачно догодило. Видели смо само делове на видео снимцима. Не желимо политику у фудбалу – рекао је нападач. Селектор фудбалске репрезентације Русије Леонид Слутски рекао је да је уверен да навијачи неће правити више инцидената и да његова селекција неће бити избачена са првенства Европе. – Сигуран сам у то, неће бити никаквих нереда – изјавио је Слутски, додајући да му је било непријатно док су енглески навијачи звиждали током инторнирања руске химне. Русија наредни меч игра у среду од 15 сати против Словачке у Лилу. Извор:Телеграф

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА