Најновије

Србија без Бобија Марјановића у квалификацијама за Рио!

Као што је најавио његов агент Мишко Ражнатовић пре три месеца, дошадашњи центар Сан Антонија Бобан Марјановић неће играти за Србију на квалификационом турниру за Олимпијске игре у Београду, јер тренутно нема потписан НБА уговор и према прописима најјаче светске кошаркашке лиге не може да га потпише пре 6. јула.

Боби Марјановић (Фото: ЈуТјуб)

Ипак, Марјановић би по завршетку свих формалности око НБА уговора могао да буде део националног тима на Олимпијским играма, наравно, уколико Србија избори визу за Рио.
– Учешће у репрезентацији Србије сам увек доживљавао као велику част и привилегију. Играње у дресу са државним грбом код мене је увек изазивало посебне емоције. Моја жеља да играм за репрезентацију никада није била спорна, а тако је и сада.
– Желим да играм за Србију на Олимпијским играма, то је један од мојих снова и волео бих да то свима буде јасно. Међутим, околности су такве да уговор у НБА не могу да потпишем пре 6. јула и док не решим свој статус нисам у могућности да се ставим на располагање селектору Ðорђевићу – изјавио је Марјановић.
Према његовим речима, све пре тога је огроман ризик, поготово после онога што се десило прошлог лета када је због повреде стопала морао да прекине припреме репрезентације и отпутује у Америку. – Чим будем решио све формалности око уговора отклониће се и све препреке да будем део националног тима. НБА каријера за мене представља врхунац у послу којим се бавим и од којег живим. – Док не потпишем уговор и док постоји дилема у ком правцу иде даље моја професионална каријера, не могу да будем фокусиран на терен и игру. Мислим да је то поштено рећи и признати колико год било тешко. Разговарао сам са селектором Ðорђевићем и он је упознат са целом ситуацијом. - Уверен сам да ће Србија, с обзиром на квалитет који поседујемо, обезбедити пласман на Олимпијске игре и надам се да ћу након потписа НБА уговора добити шансу да се борим за место међу 12 путника за Рио -, поручио је Марјановић. Квалификациони турнир за Олимпијске игре одржаће се од 4. дон 9. јула у КОМБАНК арени, а Србија ће припреме званично почети сутра у 13 сати окупљањем у београдском хотелу “Краун Плаза”. Извор:Телеграф

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА