Најновије

Дачић најоштрије осудио изложбу о Степинцу у Бриселу!

БЕОГРАД - Први потпредседник Владе Србије и министар спољних послова Ивица Дачић најоштрије је данас осудио отварање изложбе и конференције - "Хрватски светац кардинал Степинац" у Европском парламенту.

Ивица Дачић (Фото: Јутјуб)

"Несхватљиво је да се у центру Европске уније отварају изложбе некоме ко је учествовао у погрому хиљада Срба, Јевреја и другог нехрватског становништва и који је у својој земљи осуђен на 16 година затвора и одузимање свих грађанских права у трајању од три године", истакао је Дачић у писаној изјави. 
Он је рекао да је та изложба јесте покушај скидања одговорности са Степинца и рехабилитације усташког покрета и додао да то не представља корак ка помирењу нити ка истини. 
"Напротив, само продубљује поделе. Сведоци смо да је свет данас суочен са покушајем ревизије историје и релативизације победа и пораза, злочина и казни. Србија, као жртва таквих покушаја на међународном плану, има обавезу да се бори и против ревизије историје и релативизације историјских чињеница", додао је Дачић. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА