Најновије

ЏИХАДИСТИ ОСВАЈАЈУ ЕВРОПУ: И Белгија после Француске признала - немоћни смо!

БРИСEЛ - Белгиjска полициjа jе добила упозорење од владине Aнтитерористичке обавештаjне агенциjе да група бораца Исламске државе планира нападе у Белгиjи и Францускоj и да су они недавно из Сириjе отпутовали за Eвропу, открио jе данас безбедносни извор.

Џихадисти шире фронт на Европу (Фото: Јутјуб)

Белгиjски центар за ванредне ситуациjе, коjи jе одговоран за координациjу безбедносних мера, саопштио jе да jе упозорење послати свим полициjским снагама широм Белгиjе, али да се засад не планира повећање степена безбедности у земљи на максимум, што би указивало на непосредну опасност од напада, пренео jе Роjтерс.
Белгиjски лист ДХ jе, цитираjући наводе из упозорења, обjавио да jе група џихадиста "напустила Сириjу пре око недељу и по, како би преко Tурске и Грчке бродом стигли до Eвропе без пасоша", при чему се не наводи тачан датум кад су они кренули пут Eвропе.
Tаj лист jе такође навео да су међу потенциjалним метама тих терориста у Белгиjи jедан трговачки центар у Бриселу, ресторани америчког ланца брзе хране и полициjа.
Портпарол Центра за ванредне ситуациjе Беноа Рамакер jе изjавио да су "те врсте потенциjалних мета напада ионако под заштитом" и да "све остаjе исто кад jе реч о безбедности". Валс не крије стање и немоћ државе И премијер Француске, Мануел Валс, саопштио је да ће још невиних људи у Француској да страда и да ће бити још терористичких напада на територији Француске. Валс је упозорио грађане, при томе отворено признајући да француске власти немају контролу и никоме не гарантују безбедност. Исти случај је у свим европским земљама, јер је тероризам по природи ствар коју је немогуће у потпуности држати под контролом. Француске власти чине све што могу да би спречиле терористичке нападе, али ће њих бити jош, изjавио jе данас премиjер Француске Mануел Валс. У Францускоj, где jе jош на снази ванредно стање након терористичких напада у Паризу у новембру 2015, jуче jе радикални исламиста у предграђу Париза убио полицаjца и његову супругу, пренео jе Роjтерс. Валс jе истакао да су француске обавештаjне и полициjске снаге спречиле 15 терористичких напада од 2013. године и да предузимаjу непрестане напоре за праћење потенциjалних терориста. "Mорамо да затегнемо мрежу и дамо полициjи и обавештаjним снагама сва средства коjа су им потребна, али ће и поред тога бити jош напада", упозорио jе Валс у интервjуу радио станици "Франс Интер" и додао: "Страдаће jош невиних људи". Извор: Танјуг / Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА