Најновије

ХРВАТСКИ КАПИТЕН ПУН ЕМОЦИЈА ПРЕД ЧЕШКУ: Ево која је била последња жеља преминулог оца Дарија Срне

Капитен фудбалске репрезентације Хрватске Даријо Срна данас се пут појавио пред новинарима након смрти оца и рекао да га против Чешке очекује најемотивнија утакмица у каријери.

Даријо Срна(Фото:Sinhua)

"Ово је јако тежак тренутак за мене и моју породицу. Ја сам, међутим, спреман. Сви знају која је била жеља мог оца, да се вратим и играм за хрватску репрезентацију", рекао је Срна дан уочи утакмице против Чешке на Европском првенству, пренела је агенција ХИНА.
Срна је после утакмице против Турске на почетку Европског првенства сазнао да му је умро отац и одмах је напустио репрезентацију како би прусуствовао сахрани.
Он је, по повратку у Француску, изашао пред новинаре и захвалио се свима који су последњих дана били уз њега и његову породицу.
"Посебно желим да се захвалим саиграчима који су били уз мене, хвала челницима Фудбалског савеза Хрватске, али и навијачима на бројним порукама подршке", рекао је Срна.
Он је истакао да је његов отац све што је имао уложио у њега и његову каријеру.
"Да није било њега не би било ни мене. Он је био најсрећнији када сам на терену и када играм у дресу хрватске репрезентације", навео је Срна.
Капитен Хрватске и украјинског Шахтјора осврнуо се и на сутрашњег противника.
"Чешка је дисциплининована и тактички добро поткована екипа, очекује нас тешка утакмица. Овде нема фаворита, али исто тако верујем у свој тим", додао је.
Посебно је истакао Томаша Росицког.
"Росицки је њихов Лука Модрић. Имају јако добар контранапад у који излазе са четири-пет играча. Имају и опасна крила, чека нас тешка утакмица, али ако поновимо игру као из утакмице против Турске можемо се надати добром резултату", ракао је Срна.
Срна је навео да Хрватска на папиру имам екипу бољу од оне из 1998. године која је освојила треће место на Светском првенству.
"Али, то не значи да ћемо узети медаљу. Имамо добру екипу, доброг тренера и стручни штаб, одличне навијаче и надам се да ћемо оставити срце на терену и учинити поносним хрватске навијаче", поручио је капитен репрентације Хрватске.
Хрватска је у првом колу Групе Д победила Турску са 1:0, а у другом колу игра против Чешке, која је истим резлтатом изгубила од Шпаније.
Утакмица између Хрватске и Чешке игра се сутра у Сент Етјену од 18.00. Извор:Курир

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА