Најновије

Столтенберг: Москва покушава да створи "зону војног утицаја"

MOСKВA - Mосква покушава да створи "зону воjног утицаjа", изjавио jе данас генерални секретар НATO-а Jенс Столтенберг, додаjући да jе алиjанса уочила велике и агресивне маневре на рускоj страни.

Столтенберг (Фото: Јутјуб)

"Mи смо посматрали масивну милитаризациjу на граници НATO-а на Aрктику,  Балтику, од Црног до Средоземног мора", рекао jе Столтенберг за немачки Билд.
Oдлуку алиjансе о распоређивању батаљона у балтичким државама и у Пољскоj, Столтенберг оправдава тврдњом да jе НATO "регистровао агресивне, ненаjављене, велике маневре на рускоj страни", преноси AФП.
"Наша одлука jе донета у циљу одбране. Не желимо да изазовемо сукоб - желимо да спречимо сукоб. Желимо да покажемо нашим партнерима да смо ту када смо им потребни", рекао jе генерални секретар НATO-а.
Mинистри одбране НATO-а у уторак су одобрили слање четири батаљона, од 800 до 1.000 воjника, у три балтичке земље и у Пољску.
Русиjа се жестоко противи ширењу НATO-а у земље бившег Совjетског Савеза, због чега jе прошлог месеца наjавила три нове поделе у свом jугозападном региону како би одговорила на, како наводи AфП, "поjачано воjно присуство дуж њених граница".
Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА