Најновије

Брутални Џејмс, побеснели Кари, игра се седма! (ВИДЕО)

Кошаркаши Кливленда савладали су Голден Стејт код куће са 115:101 и тако су изједначили на 3-3 у победама у финалној серији плеј-офа НБА лиге.

Леброн Џејмс(Фото:NBA.com)

Леброн Џејмс одиграо је још један невероватан меч – 41 поен (16-27 из игре), 8 скокова, 11 асистенција, 4 украдене лопте и 3 блокаде.
“Још једна утакмица, играћу је било где“, рекао је Леброн, који ће се борити за своју трећу шампионску титулу.
Леброн је постао први играч од Шекила О’Нила 2000. године који је на две узастопне утакмице финала дао више од 40 поена. 
“Он је фантастичан, бриљантан кошаркаш“, похвалио је ’Краља’ и супарнички тренер Стив Кер.
Највећу подршку имао је у Кајрију Ирвингу са 23 поена (7-18 из игре), 4 скока и 3 асистенције, а блистао је Тристан Томпсон са 15 поена (6-6 из игре), 16 скокова и 3 асистенције. 
Џеј-Ар Смит додао је 14 поена (4-10 за три), а Кевин Лав је рано добио три личне и играо је само 12 минута – 7 поена, 3 скока и 2 асистенције. 
“Леброн је једноставно био Леброн, он је један од најбољих кошаркаша свих времена. Били смо сатерани уза зид, а Кајри и он су нас вратили и сада смо тамо где смо желели да будемо – седма утакмица“, каже тренер Кавса Тајрон Лу. Стеф Кари меч је завршио са 30 поена (8-20 из игре), 2 скока и само једном асистенцијом, а на четири минута и 22 секунде до краја добио је шесту личну грешку и морао је да напусти меч. Опсовао је неколико пута судију, а затим је гуму за заштиту вилице бацио у гледалиште и погодио навијача.  “Мислим да нисам фаулирао ни Кајрија ни Леброна“, прокоментарисао је Кари последња два фаула, “Било је фрустрирајуће што нисам могао да будем на терену са саиграчима у тако важном мечу, то је изазвало такву реакцију, али бићу спреман за седми меч“, каже Кари, а са њиме је сагласан и тренер Кер.  “Три од шест фаулова били су потпуно смешни – он је МВП лиге, а ми говоримо о тим фауловима који су само додир. Драго ми је што је бацио ту гуму“.  Клеј Томпсон убацио је 21 поен (9-21 из игре), Дрејмонд Грин уписао је 8 поена (3-7 из игре), 10 скокова и 6 асистенција, док је Леандро Барбоса дао 14 поена (4-6 из игре). Одлучујући меч игра се у недељу на понедељак у Оракл арени, а Кавси ће се борити да постану први тим у историји који је у финалу преокренуо после 1-3. Такође, Кливленд жуди за титулом јер није није имао ни у једном великом спорту још од 1964. године. Извор:Б92

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА