Најновије

Из Стејт департмента предлажу Обами: Нападнимо Сирију!

Више од 50 запослених у америчком Стејт департменту потписало је интерни меморандум којим позивају администрацију Барака Обаме да започне војна дејства против снага званичног Дамаска, наводи „Њујорк тајмс“.

Американци жељни нових сукоба у Сирији (Фото: pixabay.com)

Запослени сматрају да су ове мере једини начин за борбу против ИД-а и постизањe мира у Сирији, наводи „Волстрит џурнал“.
Меморандум позива, између осталог, и на „рационалну употребу наоружања“ да би се прекинуло кршење примирја.
Овакав корак представљаће радикалну промену у приступу Вашингтона према ситуацији у Сирији, али је, како наводи „Њујорк тајмс“, мало вероватно да ће Обама то прихватити.
Представник Стејт департмента Џон Кирби одбио је да коментарише ову информацију. Пре тога је амерички државни секретар Џон Кери изјавио, обраћајући се Русији, да САД више нема стрпљења за Асада. Касније су у Стејт департменту саопштили да Кери није претио Москви и да је само изразио „своје фрустрације“ због ситуације. Сада се учешће САД у сиријском сукобу ограничава на ваздушне нападе на положаје терориста. Исто тако, мање јединице америчких специјалних снага помажу Курдима у операцији за ослобођење града Манбиџа у провинцији Алеп на северу Сирије. Међутим, они не учествују у војним дејствима, ограничавајући се улогом саветника. У Москви су више пута нагласили да о будућности Башара ел Асада треба да одлучи сиријски народ. Извор: rs.sputniknews.com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА