Најновије

Група оснивача ХДЗ тражи оставку Карамарка у странци

Група оснивача Хрватске демократске заједнице затражила је данас да се Томислав Карамарко повуче са свих функција у ХДЗ-у, и тиме у странци отвори поступак избора новог руководства које ће спровести потребне реформе.

Томислав Карамарко (Фото: принтскрин)

Девет чланова-оснивача ХДЗ-а у изјави за јавност оценило је да под Карамарковим вођством политика странке у многочему није била континуитет политике ХДЗ какву је осмислио и водио Фрањо Туђман, преноси Хина.
Таквом промашеном политиком, како се додаје, ХДЗ на прошлим парламентарним изборима није остварио изборну победу, иако је против себе имао најнеуспешнију хрватску владу, а на власт је дошао искључиво политичком вољом Независне листе Мост.
Они верују и да је влада од почетка била у сталном сукобу са Карамарком због његовог незадовољства личном позицијом и улогом у влади те да је то и довело до њеног рушења.
- Због свега тога, Томислав Карамарко треба сместа и безусловно да одступи са свих дужности у ХДЗ-у, и тиме у странци отворити поступак избора новог водстава ХДЗ-а, које ће провести потребне реформе и припремити странку за победу на предстојећим ванредним парламентарним изборима - стоји у изјави коју су потписали Иван Тољ, Зденка Бабић Петричевић, Невен Јурица, Јуре Иванчић, Здравко Гавран, Божидар Петрач, Марио Капулица, Анте Кутле и Миро Петрић.
Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА