Најновије

ЋИРО БЛАЖЕВИЋ: Играчи са простора бивше Југославије су најинтелигентнији на свету

Хрватски тренер Мирослав Ћиро Блажевић изјавио је да српски фудбалски тим има исти квалитет као Хрватска и да је право чудо како не прави резултате адекватне том квалитету.

Ћиро Блажевић(Фото:Јутјуб)

"Србија је квалитетна као Хрватска, право је чудо да нисте нашсли пут и човека који би повео ту младост и направио резултат адекватан том квалитету. У фудбалу нема демократије, ту влада анрахија и зато мислим да Муслин, кога добро познајем, мора да уозбиљи играче, да од њих направи маринце, јер фудбал је рат, истина витешки, али без реда и дисциплине нема резултата", рекао је Блажевић за Спорт ФМ радио приликом укључења у емисију "Фудбалски рандеву" посвећену ЕП у Француској.
Према његовим речима, играчи са простора СФРЈ су најинтелигентнији на свету.
"Кроз историју наши људи су стално овде били под неком окупацијом и онда смо морали измишљати 'форе' да бисмо егзистирали. То се сад пренело на фудбал и зато играчи одавде много вреде и играју у највећим клубовима", рекао је Блажевић.
Управо зато, како је навео, није изненађење што су хрватски навијачи победу над Турском славили уз Ужичко коло.
"То је наша баштина и требало би млађи да је чувају. Али, најважније је да се дружимо и сви волимо, пре свега", казао је.
Блажевић је рекао да Хрватска може до финала, прогнозира са Француском, иако "Мамићев селектор" Анте Чачић има грешака у раду.
"Да није било инцидента против Чешке Хрватска не би примила гол, јер су у финишу играчи у главама били у инциденту. И зато је дошло до опуштања и губљења два капитална бода. Фудбал је за спортисте, а не за будале који се тако понашају. Ја се увек расплачем кад се сетим прекида утакмице Србија - Хрватска у Београду због нестанка струје, кад сваки српски играч узима у загрљај и заштиту хрватског играча. То је спорт и фудбал", закључио је Блажевић. Извор:Курир

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА