Најновије

ПРЕАМБИЦИОЗНО: Михајловићка би да буде премијер?

Потпредседница Владе Србије Зорана Михајловић озбиљно лобира код пријатељских јаких страних структура за премијерско место у Влади Србије, а заузврат им обећава да ће им дати све што буду од ње тражили, а пре свега Косово и Републику Српску, тврди Курир.

Зорана Михајловић (Фото: ЈуТјуб)

Како тврди лист, она се са тим структурама моћи веома добро повезала током претходних месеци, посебно док је водила енергетски сектор као министарка, а потом је та сарадња додатно ојачана кад је преузела Министарство саобраћаја, грађевине и инфраструктуре.

Блиске везе

- Није тајна да је Зорана „страни човек“ и да је већ дужи период наклоњена странцима, с којима има веома добре контакте и блиске везе. Она их моли за подшку, како би је угурали на најјачу функцију у држави, да постане премијер. Жељна моћи нуди све што је у њиховом интересу, а мисли да јој на неки начин дугују услугу јер је годинама њихов џокер. Због тога је не воле у СНС-у и то је разлог што не може да заузме високу позицију - тврди Куриров извор близак Михајловићки. Ово не треба да чуди ако се имају у виду њени одлични односи са странцима, а и Михајловићкин живот на високој нози поткрепљује ту чињеницу - власница је сатова, ташни, ципела и накита од чијих се цена обичним грађанима заврти у глави. Члан Председништва СНС-а Владимир Ђукановић, иначе вечити критичар рада Зоране Михајловић, који је често улазио и у вербалне окршаје с њом, каже да никакви амбасадори и људи са стране не могу да састављају владу.

Сажаљење

- Шта сам имао раније сам и рекао о њој. Извините, али мандатар је Александар Вучић и овде владу састављају грађани, а не амбасадори и неки људи са стране. Мени је ње, искрено, и мало жао - каже Ђукановић. Аналитичар Драгомир Анђелковић сматра да Зорана Михајловић нема велике шансе да заузме премијерску позицију, али и да јој странци свакако дају подршку за неку јачу позицију у влади. - Мислим да је нереално да они могу њу да гурају на место премијера. Она је сувише слаба за тако нешто. Странци могу да је гурају да би, евентуално, и даље имала неко значајно место у влади. Вероватно преко ње покушавају да створе прозападну фракцију у СНС. Није проблем кад је неко близак са странцима, него кад ставља њихове интересе изнад интереса Србије, а она то ради - каже Анђелковић.

Напади уместо одговора

Министарка Зорана Михајловић јуче је у свом стилу послала немушт одговор на питања да ли јој стране амбасаде помажу у остваривању премијерских амбиција, као и од чега себи обезбеђује више него луксузан живот на Дедињу. - Србија има премијера, и мандатара за премијера с којим ја радим и који ме је изабрао у тим у којем, ако сте заборавили, правим резултате, а он се зове Александар Вучић. Ако мислите да је ово начин да нас посвађате, нећете успети - поручила је Михајловићева уместо јасних одговора на питања.

Ђука о Зорани

- Ради шта јој кажу странци, пре свега за интересе амбасада. - Многи кажу да Гугл мапе користи да би пронашла страначке просторије, али зато одлично зна адресе одређених амбасада. Ту је као код куће. - Моје политичке амбиције нису велике, за разлику од планова Зоране Михајловић. Извор: Курир

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА