Најновије

ПУТИН ЈАСАН: Америка је можда једина суперсила на свету, али ми неће говорити како да живим!

Руски председник Владимир Путин на Међународном економском форуму у Санкт Петербургу говорио је о светским темама, а једна од незаобилазних била је она о Сједињеним Америчким Државама.

Владимир Путин (Фото: kremlin.ru)

- Америка је велика сила, можда једина суперсила на свету. То прихватам. Прихватам и сарадњу са њима, са било ким ко дође на место њиховог председника. Али, нека не их то не завара да помисле да могу да ми говоре како да живим - рекао је Путин, преноси "Раша тудеј".
Он је затим критиковао америчку акцију у Украјини, истакавши да је Вашингтон у заблуди, и осудио америчке покушаје да из петних жила спречи сарадњу Русије и ЕУ. Након што је споменуо изборе у САД, незаобилазно је било и питање о Доналду Трампу, који у неколико наврата није штедео речи хвале на рачун руског председника. За разлику од комплимената којима је раније узвраћао Трампу, Путин се овога пута потрудио да буде знатно умеренији, рекавши да су његови коментари о контроверзном републиканцу били погрешно протумачени. За разлику од прошлих прилика, када је Трампа називао "посебним", "веома талентованим" и "апсолутним лидером у председничкој трци у САД", Путин је сада за републиканца само рекао да је "јако специфичан". Поздравио је Трампову жељу да поправи односе САД и Русије. - Не видим шта је лоше у томе? - рекао је Путин, и додао да има веома "срдачне односе" са бившим председником САД Билом Клинтоном, чија је супруга Хилари главни Трампов конкурент за фотељу у Белој кући. - Захвалан сам на Биловој пажњи, лепим речима и великом поштовању које је исказао према Русији и мени лично - рекао је Путин. Извор: Блиц

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА