Најновије

ТРАМП РАСКИДА СА РЕПУБЛИКАНЦИМА? Не трбате ми, могу ја и сам!

Амерички милијардер Доналд Трамп, који је себи гарантовао кандидатуру Републиканске партије за председника САД, упозорио је властиту странку да је спреман да са њом раскине финансијске односе и да трошкове своје председничке кампање плаћа сам.

Доналд Трамп жели Белу кућу (Фото: Јутјуб/Википедија)

Он је приликом наступа у Лас Вегасу, у Невади открио да ће се одлучити на такав корак ако припадници страначког врха наставе да га јавно критикују или пожеле да га интригама лише могућности да се бори за положај шефа државе. "Постоји пар момака који су претрпели велике поразе, па сада покушавају да организују нешто попут бунта међу делегатима за конгрес Републиканске партије који ће одлучивати о председничком кандидату странке", додао је Трамп. Милијардер је нагласио да је заиста спреман да обустави своје учешће у акцији прикупљања средстава коју воде републиканци, а и од финансијске подршке партије за вођење предизборне кампање: "Досад сам скупио гомилу новца за Републиканску партију и мени се свиђа да то чиним јер оних који су спремни да дају има много. Али, ми зависимо једни од других: ако ми републиканци не буду помагали – ја ћу своју кампању финансирати сам", рекао и Трамп, али је ипак изразио наду да до тога неће доћи.
"Републиканска партија осим мене нема правог председничког кандидата за Белу кућу. Кога би, уосталом, истакла? Зар ове које сам већ победио?! Не само победио: разбио у прах и пепео!", нагласио је председнички кандидат не оставивши дилеме у своју одлучност. Конгрес републиканаца на којем ће бити формално утврђена кандидатура странке за председника САД биће одржан у Кливленду од 18. до 21. јула. Извор: fakti.ogr/Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА