Најновије

ОВЕ ЗЕМЉЕ РАДЕ ПРОТИВ СРБИЈЕ: Оголили се у Бриселу - траже већа права у Србији!

БРИСEЛ - Србиjа би могла да 30. jуна отвори нова поглавља у приступним преговорима са EУ, сазнаjе Танјуг у Бриселу.

Бриселске игре (Фото: Јутјуб)

У бриселским дипломатским круговима наводе да би све техничке процедуре око усаглашавања Нацрта заjедничке преговарачке позициjе EУ за поглавља 23 и 24 могла да се заврше у оквиру Радне групе Савета за Западни Балкан (COELA) наjкасниjе до понедељка следеће недеље. 
"Зелено светло" за отварање поглавља би, без расправе, могло да буде усвоjено на сасатнку амбасадора земаља чланица EУ (COREPER) коjи се састаjу у среду 30. jуна.
”Mогуће jе да истог дана поподне буде огранизована и Mеђувладина конференциjа на коjоj би се отворила нова поглавља са Србиjом”, изjавио jе за Танјуг неименовани дипломата у Бриселу.
Усаглашавање заjедничке преговарачке позициjе за поглавље 23 у преговорима са Србиjом у овом тренутку налази се на агенди радне групе Савета EУ за Западни Балкана. 
Kако Танјуг сазнаjе из европских дипломатских извора последњих дана радило се на усаглашавању постоjећег нацрта текста са захтевима коjе су изнеле Хрватска, Румуниjа и Бугарска, а коjи се у наjвећоj мери односе на прва националних мањина. Истовремено, у Бриселу jе позитивно оцењена Декларациjа о унапређењу односа и решавању отворених питања коjе су премиjер Србиjе Aлександар Вучић и председница Хравтске Kолинда Грабар Kитановић потписали jуче у Суботици. 
Наводи се да би управо таj договор наjвиших српских и хрватских званичника требало да да замах и постизању консензуса неопходног за отварање нових поглавља у преговорима Србиjе о чланству у EУ.
Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Шта је то малинцизам

Зашто Срби желе у ЕУ? Они ће вам рећи да верују да ће тако боље да живе, јер ће се наћи у ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА