Најновије

СНАЖНА СИМБОЛИКА: Србија на Видовдан добија нову владу, спремна и кадровска решења?!

БЕОГРАД - Нова влада Србије могла би да буде формирана на један од најзначајних српских празника - Видовдан, сазнаје се из извора блиских Српској напредној странци.

Познат датум формирања и састав нове владе? (Фото: Јутјуб)

Судећи по кадровским решењима, Влада која ће вероватно бити формирана 28. јуна ће бити и те како нова, јер ће многи актуелни министри остати без својих фотеља, а замениће их нови кадрови.

Никола Селаковић неће више бити министар правде, већ ће у новом кабинету премијера Вучића бити унапређен у потпредседника Владе Србије, сазнаје се из добро обавештених извора.

Према сазнањима, у Немањину 11 могао би да уђе и члан Одбора директора НИС-а и бивши министар пољопривреде Горан Кнежевић, који је кандидат за министра привреде, али и председник Вишег суда Александар Степановић, звани Степа, који ће вероватно наследити Селаковића на месту министра правде.

Расподела министарских фотеља умногоме зависи и од договора са Социјалистичком партијом Србије и ресорима који би њима могли припасти. Тако да, ако социјалистима буде припао ресор Министарства здравља, на чело тог ресора долази потпредседница СПС-а Славица Ђукић Дејановић. Она је већ једном била на челу овог министарства, у периоду од 2012-2014. године, у време када је председник Владе био лидер социјалиста Ивица Дачић.

Уколико Дејановићева заседне у фотељу министра здравља, актуелни министар Златибор Лончар могао би отићи на позицију директора Клиничког центра Србије. Наравно, ако социјалистима не припадне овај ресор, Лончар ће остати на челу Министарства здравља.

Горан Кнежевић је на добром путу да се врати у Немањину 11. Према сазнањима, он ће највероватније наследити Жељка Сертића на месту министра привреде, за кога се већ дуже време спекулише да ће остати у извршној власти, али не у фотељи у којој је до сада био.

Бранислав Недимовић, градоначелник Сремске Митровице, кандидат је за министра пољопривреде у Влади Србије. За њега важи да је фаворит премијера Александра Вучића, који га често помиње и у кога има поверења.

Подсетимо, на Видовдан 2012. године новоизабрани председник Србије Томислав Николић поверио је мандат за састав Владе лидеру СПС-а Ивици Дачићу чиме је СНС коначно дошао на власт, а ДС отишао у опозицију. Први потпредседник те владе био је Александар Вучић.

Социјалистичка партија Србије могла би у будућој влади остати и без ресора енергетике. Наиме, према информацијама, на чело Министарства енергетике и рударства би уместо Александра Антића могла доћи Мирјана Филиповић, актуелни државни секретар Министарства рударства и енергетике.

Дипломирала је 2002. године на Економском факултету Универзитета у Београду. Титулу магистра је стекла 2009. године, са магистарским радом „Перспективе развоја Електропривреде Србије у оквиру енергетске заједнице земалја југоисточне Европе“. У периоду од августа 2012. до фебруара 2013. године обављала функцију помоћника министра енергетике, развоја и заштите животне средине и била задужена за Сектор електроенергетике. Од 2013. године до маја 2014. године радила је у ЈП „Електромрежа Србије“, као директор сектора за трезор. Извор: Ало

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА