Најновије

АМЕРИЧКИ ГЕНЕРАЛ: НАТО не би могао да одбрани Балтик од Русије!

Командант америчких копнених војних снага у Европи генерал Бен Хоџис је за немачки "Цајт" рекао да је сагласан са проценом војних аналитичара да би руске снаге могле да освоје престонице Литваније, Летоније и Естоније у року од 36 до 60 сати, пренео је АФП.

Генерал Бен Хоџис (Фото: ЈуТјуб)

"Русија би могла да преузме балтичке земље брже него што бисмо ми могли да их обранимо", рекао је Хоџис. Он је истакао да су НАТО снаге уочиле бројне недостатке током недавних војни вежби под називом "Анаконда" у Пољској.
"Русија би могла да преузме балтичке земље брже него што бисмо ми могли да их обранимо", рекао је Хоџис. Он је истакао да су НАТО снаге уочиле бројне недостатке током недавних војни вежби под називом "Анаконда" у Пољској. Хоџис је оценио и да тешка војна опрема не би могла да буде довољно брзо пребачена из западне у источну Европу и истакао да је забринут због комуникационе технологије, коју Алијанса поседује. Није, како је навео, безбедна нити комуникација путем радија нити путем и-мејла.
У војним вежбама под називом "Анаконда" учествовали су војници из више од 20 држава чланица НАТО иако су званично то биле вежбе пољске војске.
Хоџис је за "Цајт" рекао да су "поједине земље, попут Француске и Немачке, сматрале да би била превелика провокација за Русију да се оне назову вежбе НАТО снага".
НАТО је прошле недеље, уочи самита у Варшави, најавио да ће распоредити четири батаљона у Естонији, Литванији, Летонији и Пољској како би се супротставили "агресивнијој" Русији. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА