Најновије

ОПЕТ ПРШТЕ ВАРНИЦЕ У СКУПШТИНИ: Закачили се Мартиновић и Шешељ (ВИДЕО)

Лидер СРС Војислав Шешељ протествовао је данас што је за члана скупштинског Одбора за контролу служби безбедности предложен Игор Бечић (СНС) због, како је рекао, афера које се везују за његово име, на шта је шеф напредњака у парламенту Александар Мартиновић поставио питање кредибилитета Шешеља за чланство у том одбору.

Мартиновић и Шешељ (Фото: Монтажа)

- Ако бисмо кренули у ту врсту расправе, ја бих могао да поставим питање да ли сам Шешељ има кредибилитет да буде члан тог одбора, јер сам читао нека документа да је био сарадник службе безбедности у Сарајеву под именом "магистар'' - рекао је Мартиновић на почетку расправе о избору чланова и заменика чланова скупштинских одбора.
Мартиновић је рекао да је уобичајена парламентарна пракса да се не коментаришу персонална решња које су предложиле посланичке групе, наводећи да не зна зашто је Шешељ кренуо да коментарише кога је предложила СНС, а да се при том крајње непримерено изражавао о свом колеги.
- Ако хоћемо да причамо о политичкој анатомији сваког посланика онда би расправа кренула у другом смеру. Свака посланичка група има право да предложи чланове одбора - рекао је Мартиновић.
Шешељ је, иначе, рекао да ће посланичка група СРС поштовати постигнути договор и да ће гласати за све предлоге који су предложени консензусом, али да не може да прећути проблем у Одбору за контролу служби безбедности, који је у свим парламентарним демократијама најважнији одбор и стога је веома важно питање његовог састава.
- Ја нећу да сумњам у цели састав одбора, да постоји проблем изнећу вам на основу чињенице да је Бечић предложен за члана тог одбора и како се чуло у кулоарима предвиђен је за председника тог одбора. Ви знате за афере, проблем лажне факултетске дипломе… Може ли такав човек бити члан тог одбора, може ли бити отпоран на притиске и подметања служби - упитао је Шешељ. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА