Најновије

Путин зове све амбасадоре на рапорт!

Председник Русије Владимир Путин позвао је све руске амбасадоре и сталне представнике Русије у међународним организацијама на састанак 30. јуна у Москви, јављају агенције.

Владимир Путин (Фото: РИА Новости)

Путин је рекао да је директан разговор са дипломатама потребан како би "комплексно проценили ситуацију у свету". Овакви сусрети председника Русије са дипломатама постали су већ традиција и одржавају се једном у 2 године, наводе руске агенције.
Ове године саветовање са амбасадорима и сталним представницима Русије у међународним организацијама биће одржано 30. јуна у Министарству спољних послова, а разговараће се о свим актуелним међународним питањима, даће се оцена геополитичке ситуације у свету и одредиће се нови спољнополитички циљеви Русије. 
- Традиционално ћемо се дотаћи свих аспеката спољне политике - рекао је портпарол руског председника Дмитриј Песков.
Саветовање у Москви трајаће неколико дана, а биће одржано и неколико округлих столова о различитим темама са политиколозима. Руски медији предвиђају да ће председник Путин са амбасадорима разговарати о ситуацији у Сирији и Украјини, као и о односима са САД и ЕУ.
Руски експерти сматрају да би овакви сусрети требало и чешће да се организују, како би дипломате "увек знале и разумеле који су стратешки приоритети земље". Извор: rs.sputniknews.com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА