Најновије

Кaмерон поднео оставку, остаје премијер само до...

Премијер Велике Британије Дејвид Камерон подноси оставку на место премијера, што је обелоданио након што је Велика Британија на референдуму одлучила да напусти ЕУ. Oн је најавио да ће Британија од октобра имати новог премијера.
- Почаствован сам што сам био премијер ове земље шест година. Наша држава је управо прошла кроз огромну вежбу демократије. Све што је народ имао да каже је речено. Требало би да будемо поносни на то што имамо поверења у свој народ, јер понекад дође тренутак када морамо ставити судбину у руке људи. Британији је до октобра неопходан нови конзерватицни премијер - рекао је Камерон.
Премијер се захвалио свим људима који су учествовали у кампањи, и истакао да ће поштовати резултат референдума.
- Воља британског народа мора бити испоштована. Нема сумње у резултате. Волим ову земљу и урадићу све да помогнем да успе - рекао је Камерон, и истакао да "верује да Британија може да преживи ван ЕУ".
Он је још једном поновио да је поносан на своја достигнућа - понудио је Шкотима референдум о независности, а затим и свим грађанима Британије да одлуче о чланству у ЕУ.
Лидер Партије за независност Велике Британије Најџел Фериџ предходно је прозвао Камерона да поднесе оставку, шта је Фериџ све рекао погледајте ОВДЕ. Извор: Блиц

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА