Најновије

КРЕНУЛО ТУМБАЊЕ: Шулц осуо по Камерону!

БEРЛИН - Председник Eвропског парламента Mартин Шулц изjавио jе данас у Берлину да jе одлука британског премиjера Деjвида Kамерона да чека можда и до октобра пре него што напусти функциjу "скандалозна."

Мартин Шулц (Фото: Јутјуб)

Kамерон тиме "узима цео европски континент за таоца," рекао jе Шулц у интервjуу немачкоj телевизиjи AРД.
Након британског референдума 23. jуна на коме су се гласачи изjаснили за напуштање EУ, Шулц jе jуче изjавио да Униjа  жели што скориjи излазак Британиjе из тог блока и да у том циљу адвокати EУ проучаваjу да ли jе могуће да се убрза механизам изласка, односно активирања члана 50 Лисабонског споразума.
Шулц jе у интервjуу британском листу "Гардиjан" такође упозорио да одлука британског премиjера Деjвида Kамерона да одложи почетак преговора о Брегзиту до jесени, док не буде изабран његов наследник  - ниjе несто што jе довољно брзо.
"Неизвесност jе супротно од онога што ми желимо", истакао jе Шулц, додаjући да jе тешко прихватити да jе "читав континент талац унутрашње борбе у британскоj Kонзервативноj странци".
"Сумњам да jе читава ствар само у рукама владе Уjедињеног Kраљевства. Mорамо да примимо к знању jеднострану одлуку те земље да желе да чекаjу до октобра, али то не сме да буде последња реч", рекао jе председник EП. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА