Најновије

ТАЈНА ВЕЗА ТАЈКУНА И АМЕРИЧКИХ ЛОБИСТА: Мишковићева директорка лобира против Србије!

Мишкова потпредседница у Америци интензивно лобира против Владе Србије, сазнаје један наш дневни лист.

Мирослав Мишковић (Фото: Јутјуб)

Потпредседница „Делта холдинга“ Марија Десивојевић, овлашћена од власника „Делта холдинга“ Мирослава Мишковића за одржавање контаката са америчком лобистичком фирмом „Подеста“, помоћу те фирме лобира против Владе Србије, представљајући је на најнегативнији могући начин.
- Утицајним дипломатама пласирају се приче да је Влада Србије корумпирана, да крши људска права, да нарушава пословну климу у земљи, угњетава домаће предузетнике, а шири страх међу иностраним инвеститорима.
У негативном контексту се нарочито помиње пројекат „Београд на води“, који је карактерисан као корупционашки, али и сваки други који Вучићева влада покрене и који означи као важан. Мишковић преко Марије, која је његова десна рука, шаље силан новац тој лобистичкој компанији, јер верује да ће њихово лобирање имати ефекат који он жели и да ће Влада Србије на крају бити окарактерисана као изузетно лоша. Интензитет тога нарочито се порастао након што је Мишковић осуђен на пет година затвора и новчану казну од осам милиона динара за помагање у утаји пореза - открива извор.
Да Мишковић у савезу са америчком агенцијом „Подеста“ лобира против српске владе раскринкао је пре извесног времена и немачки лист „Франкфуртер алгемајне цајтунг“. Тај немачки дневник је, наиме, објавио текст „Уз малу помоћ пријатеља - америчке агенције за лобирање и београдски олигарси у борби против српске владе“.
- Вест о Мишковићевом савезу с професионалним продавцима магле из Америке најавила је ново поглавље у борби за власт између олигарха и српске владе - објавио је тада ФАЗ, уз напомену да откако је у Србији дошла на власт Српска напредна странка (СНС), „некада недодирљивим привредним главешинама ветар жестоко дува у лице“.
„Подеста“ је, како је писао немачки лист, и тада ревносно обављала посао, па су тако страни извештачи добили допис у вези са Мишковићевим случајем, а у једном од њих се инсинуира да се у његовом случају, на крају крајева, ради о тежњама Србије ка пруступању ЕУ „стварањем ситуације у којој се паралено одвијају процеси придобијања страних инвеститора и хапшења предузетника“.
Из „Делте“ су својевремено рекли да је „Подеста“ ангажована искључиво како би подигла квалитет компанијске комуникације са јавношћу.
Притисак на амбасаде
У марту 2013. на адресе најутицајних амбасада у Београду, али и у земљама ЕУ, стигло је писмо из „Подесте“ са наводима да је Мишковић, као угледни привредник, жртва кампање националистичких политичара. Од странаца је тражено да утичу на његово ослобађање, а премијера Вучића су индиректно оптужили да је хапшење извршио само због свог политичког рејтинга.
Шта је „Подеста“?
Агенција „Подеста“ основана је 1987. године и има 78 запослених. Себе представља као групу која више од две деценије постиже супериорне резултате у разним областима, од креирања политике и комуникација за време криза, преко онлајн заговарања и суштинских стратегија. Тим „Подесте“, како се наводи на њеном сајту, има значајно искуство у многим областима, од владиних регулатива и реформи до финансијских, енергетских и еколошких питања, здравствене неге и међународне политике, одбране, технологије, односа са медијима, развоја брендова и „свега другог између“. Извор: Alo.rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА