Најновије

МИРОВИЋ НАЈАВЉУЈЕ КОРЕНИТЕ ПРОМЕНЕ: Проверићу Пајтићево пословање у покрајини!

Нови председник Владе Војводине Игор Мировић најавио је данас да ће увести корените промене и извршити детаљну проверу досадашњег рада покрајинске администрације.

Игор Мировић (Фото: ЈуТјуб принтскрин)

"Главни приоритет је економски развој, а самим тим и комуникација са инвеститорима, доградња пословног амбијента и помоћ неразвијеним општинама, којих у Војводини, нажалост, има пуно", каже Мировић.
"Други део чине заједнички пројекти са општинама и градовима, а трећи приоритет је решавање инвестиција које су у току, а које се морају завршити убрзаним ритмом и немилосрдним кидањем свих стега којима су биле оковане. То су Жежељев мост, Народно позориште у Суботици, наставак радова на изградњи Клиничког центра Војводине, Каменица 2, која је пуштена у рад у предизборне сврхе а не ради, и многи други", каже он.
Мировић наводи да је одмах од својих сарадника тражио да направе пресек стања, поготово кад је реч о анализи финансија у секретаријатима, како би у најкраћем року почели са применом програма.
"Тако ћемо одмах видети да ли је било неких малверзација. Уколико јесте, испитаћемо ко је за њих одговоран и тај неко ће бити приведен пред лице правде", рекао је МИровић.
На питање хоће ли подаци бити доступни јавности, он одговара - наравно.
"Дао сам прилично велики рок од 15 дана због детаља, због прикупљања потпуних информација и због утврђивања чињеница. Чекамо извештај из свих покрајинских секретаријата и најкасније до 10. јула очекујем да их усвојимо и да у складу с њима анализирамо пропусте, али и потенцијале, како бисмо већ од јесени могли да кренемо са одлукама које треба да мењају постојеће стање у Војводини", казао је он.
Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА