Најновије

СПРЕМАЈУ АРМИЈУ ЗА "ОБУЗДАВАЊЕ РУСИЈЕ": Америчка војска позвала хомосексуалце и транссексуалце у своје редове!

Од почетка јула, америчку војску моћи ће да служе и транссексуалци, саопштили су јуче званичници Министарства одбране САД.

Амерички војници (Фото: ЈуТјуб)

Пентагон планира да од наредног месеца повуче забрану служења војске отворено декларисаним "трансродним" особама. Како су навели амерички медији, та одлука ступиће на снагу 1. јула, само неколико дана пре прославе Дана независности САД. Амерички министар одбране Ештон Картер рекао је да је забрана служења војске "трансродним" особама застарела и штетна по војску. Он је, по доласку на своју функцију, одлучио да сруши дискриминаторна правила и затражио од војних званичника да одреде које су промене неопходне како би се забрана укинула. Министарство одбране је затим спровело истраживање које је показало да омогућавање таквим појединцима да служе војску неће много коштати, а ни утицати на спремност војних јединица. Неколико дана раније, Картер је нагласио да је "обуздавање Русије" и даље приоритет америчке војске, о чему више можете да прочитате ОВДЕ. И пре укидања забране, транссексуалци су служили у војсци САД, али су морали да ћуте о томе. Према неким проценама, у америчкој војсци, коју чини око 1.200.000 војника и особља, има између 2.000 и 15.000 транссексуалаца. Пентагон је донео ову одлуку пет година након што је америчка војска 2011. повукла забрану служења отворено декларисаним хомосексуалцима. Закон познат као „Не питај, не говори“ забрањивао је војницима да говоре о свом сексуалном опредељењу, али их није спречавао да служе војску.

Геј секретар војске

Ерик Фенинг је постао први декларисани хомосексуалац који се нашао на челу једног од родова војске САД као цивилни руководилац. Фенингову кандидатуру за место војног секретара одобрио је амерички Сенат. Фенинг је уз то и координатор копнених снага САД, а раније је вршио дужност заменика министра одбране.
Извор: Блиц

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА