Најновије

ФОРМИРАЊЕ НОВЕ ВЛАДЕ: Више детаља када се Ђурић врати из Москве

БЕОГРАД - Састав нове Владе Александра Вучића још није утврђен упркос медијским спекулацијама и очекивањима јавности да ће то бити у основи са два или три нова лица реконструисана садашњи кабинет, тврде обавештени извори.

Сергеј Железњак (Фото: er.ru)

У овом тренутку још нема ни дефинитивног термина за нови круг консултација које је мандатар Вучић најавио. Он је након одлуке грађана Велике Британије о напуштању ЕУ, ревидирао своју најаву да ће влада бити позната до краја ове седмице и пре његовог пута на међународну конференцију у Паризу.

Извори из политичких кругова убеђени су да се далеко од очију јавности воде тешки преговори о обиму учешћа људи у новој влади за које се сматра да су склони Русији. С тим у вези тврди се да је овог викенда потпредседник СНС и директор Владине канцеларије за КиМ Марко Ђурић боравио у Москви, у оквиру дводневног конгреса и низа скупова и међународних панела који организује Јединствена Русија - партија руског председника Владимира Путина.

Сем штуре информације да ће се Ђурић срести и са потпредседником Руске Думе, Сергејом Железњаком, други детаљи се не наводе у Ђурићевом саопштењу. Железњак је недавно изјавио руским порталима да Москва у жељи да осигура стабилност и самосталност Србије сарађује и са партијама власти и са партијама опозиције. На конгресу Јединствене Русије учествују званично и две евроскептичне партије из Србије - једна опозициона и једна са коалиционе листе владајуће партије - ДСС и СНП.

Како је саопштено, конгрес се одржава три дана, од 26. до 28. јуна у Москви, уз учешће страних делегација из Кине, Бугарске, Казахстана, Јерменије, Курдистана, Јапана, Србије, Црне Горе, Републике Српске. Извор: Данас

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА