Најновије

Рампа и даље спуштена: Хрвати и Британци блокирају Србију!

Земље чланице ЕУ нису постигле договор о отварању поглавља 23 у преговорима о чланству са Србијом, јер Хрватска и Велика Британија нису дале сагласност да то буде учињено 30. јуна.

Брисел (Фото: europeancaravanforlegality.eu)

Хрватска то није учинила "из суштинских разлога", а Велика Британија "из техничких разлога" због ситуације у вези са напуштањем ЕУ, преносе београдски медији.
Званичници у Савету министара ЕУ појаснили су да Хрватска није одустала од свог противљења регионалној надлежности српског суда за ратне злочине и захтевима за већа права хрватске мањине у Србији
По завршетку састанка Радне групе за суседство, проширење и западни Балкан у Бриселу, речено је да је донекле остварен напредак и да би можда нешто више могло да буде постигнуто до 30. јуна када се поново састају ова радна група и Комитет сталних представника амбасадора земаља ЕУ, који могу да донесу одлуку о томе.
Уколико изостане неопходан једногласан став о отварању поглавља 23. и 24. у преговорима са Србијом, то би онда било одложено за јул или септембар. Извор: Срна

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА