Најновије

АЛЕКСАНДАР ВУЧИЋ ИСТИЧЕ: Први пут чујем да Руси хоће базу у Ечкој, али биће нових договора са Москвом

БЕОГРАД - Први пут чујем да Русија жели тренажни центар на аеродрому Ечка код Зрењанина, рекао је мандатар Александар Вучић на преузимању нових војних хеликоптера.

Александар Вучић (Фото: Синхуа)

Медији су недавно писали да су Руси заинтересовани за другу базу у Србији, након хуманитарног центра у Нишу, али то нико од српских званичника није коментарисао.

Вучић је ипак најавио нове договоре са Русијом око набавке војне опреме и навео да постоје "захтеви и молбе" упућене руској страни која је послала "охрабрујуће одговоре".

"Министар Ђорђевић је писао свом колеги Шојгуу, али не бих износио више детаља. Одговор је био охрабрујући, али ће крајем јуна стићи коначан одговор", рекао је Вучић.

Како је рекао, у питању би била набавка која би ојачала ловачку авијацију, која је "тренутно критична". Вучић је истакао да ће у буџету за 2017. годину бити предвиђена значајнија средства за опремање војске и да је планирана набавка нових "мигова 29-м2".

Вучић је рекао да ће уз све снажнију српску економију и војска бити јача.

"То ће бити тренд. Ми ћемо пре краја године пробати и да поправимо положај војске, да имају нешто већа примања", рекао је Вучић.

Како је рекао, набављаће се опрема и у борбеној авијацији, а следеће године је планирана набавка система Нора, Лазар 3, као и набавка пуне опреме за 1.500 војника.

"Опрема би била у рангу опреме најбољих специјалних јединица широм света, да се не постидимо", рекао је Вучић. Извор: Б92

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА