Најновије

НАДА СЕ МИНИСТАРСКОМ МЕСТУ: Чедомир Јовановић хоће здравство

БЕОГРАД - Чедомир Јовановић се нада да ће ЛДП добити ресор у новој Вучићевој влади, а прва жеља му је Министарство здравља.

Чедомир Јовановић (Фото: Медија центар Београд)

Како се за најзахтевнија министарства, с обзиром на послове и проблеме које их чекају, сматрају здравство, просвета и правда, Јовановић се нада да ће један од тих врућих колача Вучић препустити некој другој странци, односно ЛДП-у.

- Јовановић се највише нада здравству, које уједно има и огроман буџет на располагању. Лидер ЛДП не би хтео да он буде постављен за министра, већ да то буде особа под његовом контролом - каже извор.

Јовановић се последњих дана намеће Вучићу услугама које је ЛДП учинио за СНС, као што је подршка напредњацима да дођу на власт у београдској општини Врачар, али и у Младеновцу.

- Јовановић сматра да Вучићу треба подршка у парламенту када је реч о промени Устава, али и да би за имиџ владе било пожељно да у њој буде нека опозициона странка, у овом случају управо ЛДП - каже извор.

Мандатар Вучић јуче није желео да коментарише наводе да ће у будућој влади бити и Либерално-демократска партија.

- Немам шта на то да кажем - рекао је Вучић.

Мандатар није могао да прецизира ни када ће нова влада бити формирана.

- Сазнаћете три дана пре формирања јер ћу тада упутити предлог у Скупштину - изјавио је Вучић.

ЛДП је сарадњу са СНС на Врачару образложио саопштењем у којем се између редова може прочитати да је могућ још чвршћи савез између некада љутих непријатеља, а све у "интересу грађана". "Ми смо (на Врачару, прим. нов.) учинили храбар корак, свесни негодовања које он носи, али то и јесте посао ЛДП; да руши ровове између странака и да мири завађене стране које су до јуче изгледале као ратни штабови. То је у интересу грађана", навео је ЛДП. Извор: Блиц

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА