Најновије

ЖЕСТОКЕ ОПТУЖБЕ ИЗ САНУ: Докторат Синише Малог је "безочан плагијат"!

БЕОГРАД - Председник Одбора САНУ за високо образовање, академик Душан Теодоровић подсетио је да је докторска дисертација градоначелника Београда Синише Малог "безочан плагијат".
"Мислим да имамо трагичну ситуацију у којој најблаже што могу да кажем проблематична диплома шефа државе, живимо у граду у коме је градоначелник плагијатор, јавно одговарам за ово што говорим. То је један безочан плагијат. Ми живимо у земљи у којој академска заједница нема храбрости, нема моралног интегритета да се суочи са тим и да каже - не, ово није дозвољено, ово је плагијат, ово поништавамо. Као што имамо позитивне примере у многим другим земљама. У Немачкој на пример где су члановима Европског парламента и те како поништаване докторске дисертације кад се утврди", рекао је Теодоровић одговарајући на питање "Може ли Србија без науке" што је тема дебате одржане у оргнаизацији Фондације Центар за демократију, пренела је телевизија Н1.
Учесници данашњег сукупа су закључили да се у Србији у науку не улаже довољно, људи у науци су неорганизовани, а да Влада није заинтересована да то стање промени. С друге стране, истичу да постоји "глад за академским титулама".
Академик Теодоровић је нагласио да је Србије јединствена у свету и по томе што је за председника скупштинског Одбора за науку, просвету, технолошки развој и информационо друштво именован доскорашњи верски вођа, Муамер Зукорлић.
"Овим именовањем су понижени научници и професори Србије, а председник Владе је овим ставом рекао шта мисли и какав став има о науци и високом образовању. Ја ово доживљавам као најјефтинију политичку трговину", рекао је Теодоровић.
На скупу су говорили и универзитетски професори, директори научних Института и научни радници. Синиша Мали, градоначелник Београда, кратко је прокоментарисао ове тврдње речима да "Теодоровић има право на своје мишљење". Извор: Н1

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА