Најновије

Ко је кога провоцирао: Руси Амере, или Амери Русе?

После тврдњи Москве да се амерички разарач опасно приближио руском броду, огласио се и званичник Министарства одбране САД. Према његовој верзији догађаја, руски ратни брод је пре 11 дана извршио "небезбедну и непрофесионалну" поморску операцију у близни два америчка брода.

Ко је кога провоцирао? (Фото: xinhua)

Неименовани амерички званичник је рекао да се руска фрегата приближила на 288 километара од америчког брода "Грејвели", и на пет наутичких миља од носача авиона "Хари Труман" у источном делу Медитерана, пренео је Ројтерс.
Руско Министарство одбране је претходно саопштило да се амерички ракетни разарач Гравели у Средоземном мору опасно приближио руском ратном броду Јарослав Мудри прекрсивши међународне прописе за спречавање судара на мору. - Дана 17. јуна, САД поморски ракетни разарач Гравели приближио се на опасно малој раздаљини од 60-70 метара руском ратном броду - пише у саопштењу. Агенција ТАС С преноси да је руски ратни брод пловио у међународним водама, одржавајући константан курс и брзину и да није правио никакве опасне маневре у односу на амерички брод. - Посада САД разарача прекршила је међународне прописе за спрецавање судара на мору - указује се у саопштењу Министарства одбране. Погледајте ОВДЕ, руси објавили снимак "болесне акције" америчког брода! Извор: vesti-online

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА