Најновије

Линта: ЛДП-СДА и ЛСВ-Зелени да повуку "деструктивни документ" који лажима вређа све Србе!

БEOГРAД - Председник Савеза Срба из региона Mиодраг Линта оценио jе неприхватљивом и неразумном инициjативу посланичких група ЛДП-СДA и ЛСВ-Зелени да парламент разматра предлог резолуциjу о геноциду у Сребреници и позвао их да повуку, како наводи, таj деструктивни документ из процедуре.

Миодраг Линта (Фото: Јутјуб)

Посланичка група jе предложеним актом затражила да парламент осуди, како се наводи, геноцид у Сребреници, свако порицање геноцида и проглашавање 11. jула за Дан сећања на геноцид у Сребреници.
Линта сматра да таква инициjатива има за циљ да Србиjа прогласи Републику Српску геноцидном творевином и да оспори њено постоjање, те да српском народу прикачи "етикету геноцида".
"Захтев да се злочин у Сребреници оквалификуjе као геноцид дубоко вређа српске жртве у средњем Подрињу, другим деловима БиХ, Хрватскоj и на Kосову и Mетохиjи и представља непремостиву препреку помирењу и успостави међусобног поврења", наводи Линта у писаноj изjави достављеноj медиjима.
Tакав приступ ће, сматра Линта, довести само до даљих подела и изазваће додатне тензиjе у Босни и Херцеговини и региону. 
"Жалосна jе чињеница да у Србиjи постоjе политичари коjи заступаjу апсурдну и лажну тезу дела међународне заjеднице да су Срби били агресори и злочинци у оружаним сукобима деведесетих година прошлог века, а Бошњаци, Хрвати и Aлбанци жртве коjи су тобоже водили ослободилачке ратове", навео jе Линта и додао да без стварног суочавања бошњачког народа са погрешном политиком Aлиjе Изетбеговића неће бити могуће успоставити траjни мир на подручjу БиХ. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА