Најновије

ДОБИЈА ФУНКЦИЈУ У ДЕМОКРАТСКОЈ СТРАНЦИ: Тадић спрема велики повратак!

БЕОГРАД - Повратак Бориса Тадића, некадашњег лидера Демократске странке (ДС) у ту странку све је извеснији, а према информацијама, он ће бити председник Политичког савета демократа.

Борис Тадић (Фото: Јутјуб)

Наиме, Тадић већ извесно време преговара са председником ДС-а Бојаном Пајтићем о условима свог повратка у странку, а већ током наредне деље могао би да падне коначни договор.

- Социјалдемократска странка (СДС), на чијем је челу Тадић откако је напустио ДС, није се баш прославила како је очекивано. Зато је он одмах након избора интензивирао састанке са Пајтићем, не кријући жељу да се врати у странку чији је био дугогодишњи председник. Пајтић је тај предлог оберучке дочекао, а након краћег већања решено је да Тадић добије функцију председника Политичког савета ДС-а. Како је на том месту тренутно Драгољуб Мићуновић, један од оснивача ДС-а, он ће бити почасни председник демократа - тврди добро обавештен извор.

Тадић увелико разматра повратак у некадашњу странку, а повукао је ногу и за друге бивше демократе. Тако постоји могућност да се у редове ДС-а врате и њени некадашњи високи функционери Душан Петровић и Милица Делевић.

- Ипак, њих двоје још нису имали конкретне разговоре ни са ким из ДС-а, већ је још све на нивоу идеје. Просто, повратком Тадића некако би било логично да се врате и друге истакнуте демократе, што би свакако ојачало ДС, који се мало уљуљкао - напомиње саговорник.

Повратак старих чланова није једина промена која очекује ДС. У септембру ће се променити лидер странке, а према информацијама, на челу странке ће Пајтића готово извесно заменити Драган Шутановац, члан Извршног и Главног одбора ДС-а.

Пајтићу се највише замера што странку води "у белим рукавицама", без довољно иницијативе и одлучности. Извор: Ало

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА