Најновије

Љајић: Тешко је очекивати стабилну владу у Загребу!

БЕОГРАД - Потпредседник Владе Србије Расим Љајић изјавио је данас да је апсолутни интерес Србије да има добре односе са свим суседима, укључујући и Хрватску, оценивши да је тешко очекивати да ће у Загребу после избора бити формирана стабилна влада.

Расим Љајић (Фото: Медија центар Београд )

"Тешко да односи између две земље могу да буду гори него што су били, не нашом кривицом. Трудили смо се, ако ништа друго, да не доливамо уље на ватру и на тешке, врло често ружне изјаве које су стизале из Загреба", рекао је Љајић на РТС, одговарајући на питање да ли се Београд нада бољим односима са Хрватском после избора у тој држави. 
Љајић каже да ћемо сада, када су избори у Хрватској завршени, видети да ли је та појачана реторика у Хрватској била производ изборне кампање или је она много дубљи проблем у односима Београда и Загреба. 
Како је навео, ХДЗ је "успео да прода стару робу у новом паковању", а лидер СДП Зоран Милановић је "у потразу за новим бирачима изгубио оне стране левичарске бираче".
"Плашим се да ћемо имати нестабилну владу састављену од ХДЗ-а и Моста, једне антисисистемске странке, 20 одсто гласача у Хрватској протестно гласа за Мост и Живи зид. У коалицији једне велике странке која има пет пута више гласача него Мост, тешко је очекивати да ћемо имати стабилну владу", сматра Љајић. 
Наводећи да је апослутни интерес Србије да има добре односе са свим суседима, укључујући и Хрватску.
Он је навео Србија са Хрватском има преко 700 милиона евра робне размене и да је жеља да се она повећа, као и да се привуку нове инвестиције. 
Он је навео да је регионална стабилност предуслов за привлачење нових инвестиција и у Загребу и у Београду. 
"Не могу да разумем да то у Хрватској нису схватили", рекао је Љајић, наводећи да све земље региона зависе од укупне стабилности на овом простору да би могло да дође до привлачења инвестиције и знатног увећања трговинске размене.  Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА