Најновије

ЕКСКЛУЗИВНО: Вучић шаље Дачића у опозицију?!

Александар Вучић, мандатар за састав Владе Србије, склапа последње коцкице у формирању свог кабинета, а како Алo сазнаје, врло је близу одлуке да Социјалистичку партију Србије, која је већ била „виђена“ у власти, дефинитивно пошаље у опозицију!

Вучић и Дачић (Фото: ЈуТјуб)

Премијер Србије трпи све више притисака од људи из свог најближег окружења и из врха странке да СПС пошаље у опозицију, а доношењу те одлуке доприносе изјаве високих функционера странке Ивице Дачића, који константно нападају СНС и Александра Вучића.
- Премијер Вучић све је ближи одлуци да не иде у нову коалицију с Дачићем, јер није сигуран да он може да “обузда” своје функционере који користе сваку прилику да „ударе“ по њему и напредњацима. Ипак, коначну одлуку донеће након консултација са СПС-ом у централи СНС-а - каже извор за Ало из Владе Србије. Према његовим речима, Вучић не може више да трпи константне нападе из СПС-а, пре свега Бранка Ружића, као ни да објашњава врху СНС-а због чега је добро да социјалисти ипак уђу у Владу. Да је преокрет, по којем би СПС остао у опозицији, све извеснији, потврђују и речи премијера Александра Вучића, који је рекао да „Ивици Дачићу нема шта да понуди, већ ће испред њега изнети план и програм, а да од социјалиста тражи поштовање“. - А те приче, хоћемо да уђемо у Владу, па ћемо мало на ову, па на ону страну... Немојте ни да улазите - поручио је СПС-у Александар Вучић. Подсетимо, актуелни министар полиције Небојша Стефановић отворено је рекао да је против уласка СПС-а у Владу јер, како каже, „социјалисти раде против премијера“. - Већина странке је против уласка СПС-а у Владу, а Стефановић је својим изјавама само указао на оно што је проблем у односима са социјалистима - рекао је Вучић новинарима, коментаришући Стефановићеву изјаву. Александар Вучић, мандатар за састав Владе Србије и лидер Српске напредне странке, изјавио је да барем још пет дана неће бити познато које политичке партије ће бити коалициони партнери у Влади. - Нећете то сазнати барем још пет, шест дана - рекао је Вучић новинарима после обиласка радова на изградњи деоница Љиг-Прељина и Лајковац-Љиг. Подсетимо, претходних дана потпредседник СПС-а Бранко Ружић био је највећи критичар рада Александра Вучића и СНС-а, а он је својим изјавама додатно пореметио крхке односе између СПС-а и СНС-а, те је тако говорио да „напредњаци користе социјалисте као отирач“, док је у интервјуу за НИН прозвао директно премијера Александра Вучића речима да „није демократски да одговорност носи само један човек“. Извор: Ало

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА