Најновије

ПОГИНУО ВЕТЕРАН ЏИХАДА: Погледајте како је убијен водећи командант Ал-Нусра Фронта! (ВИДЕО)

На свом Јутјубу профилу су се терористи групе Фајлак Ал-Шам хвалили "како су навођеним пројектилом убили групу сиријских војника", који се у даљини виде како прелазе зид у неком селу у подручју јужног Алепа.

Убијен водећи командант Ал-Нусра Фронта (Фото: Јутјуб)

Али, касније се испоставило да се радило о борцима Ал-Нусра Фронта, који се заједно са групама Асалах и Танмијан, Јунд Ал-Акса, Ахрар Ал-Шамн, Фајлак Ал-Шам, Ајнад Ал-Шамн и неким мањим терористичким групама учествују у офанзиви против сиријске војске у јужном Алепу.
У пријатељској ватри је убијен један од најважнијих команданата Ал-Нусра Фронта, Омер Ал-Дагестани. Прво се није знало да ли је реч о пропаганди, али су онда бројне арапске странице  потврдиле вест.
Према извештајима локалних медија, Омер Ал-Дагестани је убијен заједно са још три милитанта Ал-Нусра Фронта, када је пројектил којег је испалио терориста Фајлак Ал-Шама ударио на њихов положај у близини места Бурсах на југу Алепа.
Омер Ал-Дагестани је постао познат по свом "ратном путу" уз покојног саудијског терористе Ибн Ел-Хатаба и његове борце у "Другом чеченском рату".
Фајлак Ал-Шам је објавио видео у којем говоре "како његови борци АТГМ пројектиллом нападају сиријску војску на југу Алепа". Међутим, касније је потврђено да је пројектил убио Омера Ал-Дагестанија и његове саборце из Ал-Нусра Фронта, известила је агенција Абна24.
Снимак јасно показује како терористи испаљују АТГМ америчке производње према групи људи у униформама. Након експлозије се виде тела како лете у различитим правцима, а нападачи радосно узвикују и славе.
Оригинални снимак је дословно "разнела" арапске друштвене мреже и за само неколико сати је било неколико десетина хиљада прегледа. У коментарима су пристлице терористичких група тражиле да се снимак убиства њиховог идола уклони с интернета.
Група коју је водио Омер Ал-Дагестани је формирана углавном од терориста из бившег Совјетског Савеза и родом из Кавказа, углавном Чечена, Дагестанаца, али и Турака.
На крају је "немили инцидент" признао и исламистички портал Пут Верника. Извор: Altermainstreaminfo

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА