Најновије

Вулин: Гојковић ће бити израбрана за председницу Скупштине, осим ако Мићуновић не одлучи да оде на вечеру!

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Александар Вулин изјавио је да избор Маје Гојковић за председницу Скупштине Србије на сутрашњој седници парламента зависи од тога да ли ће опозиција наставити да опструише рад највишег законодавног тела.

Александар Вулин (Фото: Јутјуб)

На питање да ли ће она бити изабрана сутра, Вулин је новинарима у Београду рекао да се то више не може знати.
"Што се тиче већине у парламенту - да, што се тиче броја гласова у парламенту - апсолутно, и што се тиче подршке нације без икакве дилеме, али да ли ће Драгољуб Мићуновић одлучити да оде на вечеру, или да донесе другу одлуку којом ће прекинути скупштину, као што видите ми на то не можемо да утичемо", рекао је Вулин.
Он сматра да је почетак рада првог дана парламента био очекиван јер једино што је опозиција која се суочила са мањком гласова и поверењем грађана могла да уради је да врши константну опструкцију. Како је рекао, опозиција покушава да одложи неизбежно, а једино што може да настави да ради је да опструкцију постави као систем рада у парламенту. "Мени ће бити жао ако буде тако. Морам признати да ово што се десило на почетку да се никада није десило у историји српског парламентразма", рекао је Вулин подсетивши да председник скупштине није изабран јер је заседање прекинуто. Вулин је навео да то кошта грађане, као и да има политичке последице, међутим каже, да свако има право да заступа своје политицке интересе како мисли да треба да би добио више гласова на следећим изборима. "Са идејом опструкције, ја се не бих радовао неким следећим изборима", закључио је Вулин.
Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Шта је то малинцизам

Зашто Срби желе у ЕУ? Они ће вам рећи да верују да ће тако боље да живе, јер ће се наћи у ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА