Најновије

АМЕРИЧКИ КУРДИ НАПРЕДУЈУ: Сиријско-турска граница приоритет!

Oфaнзива курдских бораца на северу Сирије, под командом САД-а, напредује у борби против Исламске државе на северу покрајине Алепо.

СДФ-овци (Фото: arastiralim.net)

Представник бораца из ове групације која себе назива "Сиријске демократске снаге" (СДФ), истиче да су њихови борци опколили град Манбиџ са три стране. Ова офанзива започета је прошле недеље, а циљ јој је у потпуно потискивање ИД-а са сиријско-турске границе, односно затварање тзв. Манбиџког џепа. Уколико офензива успе, такозвани 'калифат' ће бити одсечен од спољног света, односно неће више моћи да добијају појачања која им стижу непрестано преко Турске. Према плановима Пентагона, то је неопходан услов за покретање ефикасне офанзиве на њихово главно упориште, град Раку. Са друге стране регуларна Сиријска арапска армија и патриотске снаге већ су покренули офанзиву у правцу Раке, о чему више можете да сазнате ОВДЕ.
Курдске СДФ снаге имају подршку америчког ваздухопловства, а на терену се налази и мањи контингент америчких специјалних снага које наводно координирају курдске и арапске борце, а не учествују у директним борбама с ИД-ом. Извор: advance.hr/Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА